SMS-alerts

Reis je regelmatig door de Westerscheldetunnel, maar ben je niet in het bezit van een smartphone? Maak dan gebruik van onze SMS-alerts om actief geïnformeerd te worden als zich een ongeplande afsluiting voordoet. Heb je wel een smartphone? Download dan onze gratis app WST Verkeer via de App Store of Google Play. De app biedt je namelijk meer gebruiksgemak en extra informatie, onder andere ook over de beschikbaarheid van de Sluiskiltunnel.

SMS-alerts worden verstuurd bij onvoorziene stremmingen op het tracé van de Westerscheldetunnel tussen 06.00 en 23.00 uur. Het gaat dan om stremmingen waardoor er enige tijd helemaal geen verkeer meer mogelijk is in een bepaalde richting. Lichte verkeershinder, zoals een snelheidsbeperking of afgesloten rijstrook, wordt niet via SMS-alerts gecommuniceerd.

Je kunt aangeven of je alleen SMS-berichten wilt ontvangen over langdurige stremmingen (langer dan een half uur) of over alle afsluitingen. Daarnaast kun je instellen op welke dagen en tijdstippen je alerts wilt ontvangen én voor welke richting. Het ontvangen van de SMS-berichten is gratis. Er worden geen abonnementskosten in rekening gebracht.

SMS-alerts worden dus alleen verstuurd voor stremmingen van de Westerscheldetunnel en niet voor de Sluiskiltunnel. Dit verschil wordt gemaakt, omdat er bij de Sluiskiltunnel wel een directie omleiding (via de brug bij Sluiskil) mogelijk is en bij de Westerscheldetunnel niet. Bij de Sluiskiltunnel kunnen mensen dus gewoon doorrijden, terwijl ze bij de Westerscheldetunnel moeten wachten. De impact op de reistijd is bij de Westerscheldetunnel dus groter.

Om je aan te melden voor de SMS-alerts heb je een account nodig bij Mijn Tunnel. Je gegevens worden alleen met expliciete toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees. Je kunt je op ieder moment uitschrijven voor de SMS-alerts via Mijn Tunnel op onze website.

Actuele verkeersinformatie
Your browser does not support SVG